Urbasense Nederland

Vochtsensoren

Met onze ruim 40 jaar praktische ervaring in openbaar groen, gekoppeld aan de techniek van Urbasense leveren we u een oplossing voor het monitoren van vochtbehoefte bij pas aangeplante bomen en perken. Het systeem is tevens zeer geschikt voor afgepaste vochttoediening op gazon en sportvelden.

Urbasense is een Franse onderneming met ruim 15 jaar ervaring in de door hun ontwikkelde en toegepaste vochtsensoren in diverse landen binnen Europa. AllBasics is sinds 2020 dealer in Nederland van Urbasense.

De Minisense ontzorgt uw organisatie, bespaart geld en zorgt voor een lagere milieubelasting. Door afgepast vocht toe te dienen is uw aanplant sneller in staat is om zich zelfstanding te ontwikkelen, zonder afhankelijk te zijn van externe vocht toediening. Met als resultaat een prachtige en gezonde boom, struik of border.

Wat is het?

De Minisense is een compacte zender die wordt geleverd met 3 sensoren en een accu. De sensoren worden in de bodem gebracht en worden verbonden met de Minisense. De Minisense zendt 3x per dag een signaal door naar de centrale computer in Frankrijk. Via een persoonlijke webpagina kunt u ieder moment de vochtbehoefte monitoren. Men krijgt wekelijks een melding via mail of er wel of geen behoefte is aan watergeven en men ontvangt een jaarlijkse rapportage.

Waar zijn de sensoren bij toepasbaar?

De Minisense is toepasbaar bij pas geplante bomen/heesters/vaste planten en sportvelden/gazons.

Hoe werkt het?

In tegenstelling tot de meeste op de markt verkrijgbare vochtsensoren die de hoeveelheid vocht in de bodem laten zien, meet de Minisense de vochtbehoefte van de beplanting.
Door uit te gaan van de vochtbehoefte van een boom, struik of plant kun je watergeven naar behoefte. De wortel activiteit heeft een meetbare relatie tot vochtopname.
Door aan de meetgegevens kerngetallen te koppelen, gebaseerd op ervaringscijfers, zijn deze te vertalen tot wel of geen watergeven. Doordat je niet overmatig water geeft dwing je de plant tot het aanmaken van wortels wat zorgt voor een betere bovengrondse groei en snellere onafhankelijkheid van watergiften.

Waarom kiezen voor de Minisense?

Watergeven aan pas geplante bomen, struiken, vaste planten of sportvelden gaat vaak op gevoel. Iemand neemt de beslissing dat het al een poos droog is en geeft opdracht tot watergeven. Het is ook mogelijk dat er een interval van watergeven is opgesteld, b.v. eens in de 2-3 weken gedurende het seizoen.
In beide voorbeelden is er kans dat er te weinig of te veel water wordt gegeven. Beiden kunnen schadelijk zijn voor de nieuwe aanplant als de frequentie van het watergeven niet afgestemd is op de behoefte. Men weet niet of er daadwerkelijk behoefte is aan water wanneer er geen meetgegevens zijn van de vochtigheidsgraad in de bodem.
Met de Minisense bent u verzekerd van 3 metingen per dag die aangeven of er behoefte is aan water. Deze metingen kunt u op uw persoonlijke webpagina bekijken. Wekelijks ontvangt u een mail waarin staat of er wel of geen behoefte is aan watergeven.
Hierdoor kunt u afgestemd op de behoefte watergeven en voorkomt u onnodige kosten zoals te veel watergeven of vervangen van inboet door te laat watergeven.

Wat krijgt u als afnemer?

De Minisense set bestaat uit een zender, een set sensoren en een accu die minimaal 3 jaar meegaat.
Wij van AllBasics installeren de Minisense bij een door u gekozen, recent aangeplant groenobject. Gedurende de looptijd van het contract zullen wij 4 keer per jaar een locatie bezoek afleggen en contact met u opnemen om onze waarnemingen te bespreken.
Na afloop van het contract verwijderen wij gratis de Minisense set om toekomstige milieubelasting uit te sluiten.
Middels een eenmalige investering bent u 3 jaar lang verzekerd van een wekelijkse update en advies tot wel of geen watergeven.

Is een Minisense duur?

Nee. Als u in het 1e jaar na aanplant, uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid objecten, 2-3 watergiften kunt besparen bent u al uit de kosten. De kosten van uitval door te veel of te weinig vocht toediening zijn daarin nog niet meegenomen.

Bent u na het lezen van dit stuk geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden voor uw organisatie? Klik hier of neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.